Hjemmelaget iskrem - en vinner!









































Har du smakt hjemmelaget is? Ikke? Da har du store ting i vente!
Det er ingen kunst å lage sin egen iskrem. Ikke så lenge du har nok egg og fløte i hus;)
Bland alle ingredienser, og la fryseren gjøre jobben.


8 eggeplommer
150 g sukker
5 dl Kremfløte
1 vaniljestang











































Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Helles over i brødformer og frys! 
Server denne isen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade osv.
Denne varianten toppet jeg med kokos.

Noen sverger til å koke en sukkerlake med vaniljestangen, sukker og vann. Dette er fint mulig og gjøre her også, men skal du gjøre dette kjapt og greit, er denne varianten like god;)

Lykke til og ha det gøy!


8 kommentarer:

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG.

    SvarSlett
  2. Ser lekkert ut det her! Fulgte linken; så grattis med forsidestoff:)!

    Nam Nam

    SvarSlett
  3. WOW!

    JEG TROR JEG PRØVER.
    SER GANSKE BAR UT.
    MEN, ER DET IKKE BEDRE Å KJØPE??????????
    JAJA.

    SvarSlett
  4. Jeg syntes du skulle prøve! Kan ikke sammenlignes;)

    SvarSlett
  5. Jeg elsker hjemmelaget is. Fordelen er at den blir så smakssterk at man spiser mindre også :-)

    SvarSlett
  6. Må man ikke røre og sånnt i den slik at det ikke dannes slike iskrystaller?

    SvarSlett
  7. Jeg har et dumt spørsmål, men uklarheten min hindrer meg i å lage iskremen, så her er spørsmålet: Skal frøene bare mixes inn i ismixen? Vil det løsne opp? Og skal man bruke vaniljestangen opp i og? Jeg har aldri brukt eller sett en vaniljestang, og har så lyst til å lage is! Tusen takk :)

    Marianne

    SvarSlett
  8. Ja dÆr kom den igjen! Denne isen har æ prøvd å lagd mang en gang,men det går nu lux til hælv... vær gang!!!æ skjønner ikje ka æ gjør galt. Mormora mi hadde forræsten rosina i,æ lika ikje rosina,men ellers va den bra.

    Mvh.feskarlars.

    SvarSlett