Te-salong









































En tepose er ikke lenger trendy nok. Nå skal teen trekkes på ekte britisk vis og konseptet heter afternoon tea!

Det er visse elementer som skal være på plass når man skal innta afternoon tea. Maten skal for eksempel serveres på et fat med tre etasjer, og små sandwicher med den klassiske agurksalaten hører med. I midten bys det på scones med krem og syltetøy, og øverst ligger fristende småkaker.
Te-salongen er en rolig oase hvor tiden står stille.

En sort te passer for eksempel bra til det salte, mens til kakene kan man eksperimentere med for eksempel en grønn te, tyrkisk eplete, eller peppermynte. Mens en god assam-te passer godt til hele måltidet.

Assam er den indiske teens fødested.
Den første ville planten ble oppdaget allerede i 1823 og er en av verdens mest vidstrakte te-avlinger med den høyeste avkastning per dekar.
Assam te er berømt for sin fyldige aroma.

Mange har nok hørt om Kusmi te.
I over 140 år har Kusmi te spesialisert seg på de fineste teblandinger av høy kvalitet.
F.eks Teen Prince Wladamir, ble blandet til den russiske tsaren.

I kveld åpner jeg opp for min egen lille te-salong. Her serveres det scones med marmelade, og nytrukket Kusmi-te. Og vi vil lene oss tilbake og gjøre ingenting!

Nyt kvelden med eller uten Assam, Kusmi, hvit eller sort eller kun varmt vann med sukker;)


















































Uimotståelige scones
7,5 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 gr kaldt smør
3 dl melk
1 egg

Rør sammen alle ingredienser. Smuldre inn smør og tilsett egg og melk. 
Ikke arbeide for lenge med deigen. da kan den lett bli for seig og resultatet blir tørt.
225 grader, 12-15 minutter.

Smakstilsettninger:

Ost og krydder
1,5 dl finrevet ost
2 ts tørkede urter

Søte scones med sjokolade
75 gr hakket mørk sjokolade
1 ts vaniljesukker




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar