Send mæ rægan!











































Ferske reker, aioli og focaccia! Det er sommermat her i hus.
Denne gangen serverte jeg reker, focaccia, avocadosalat toppet med aioli og eller lodderognrøre.
Og et aldri så lite reketårn;)

Her skal du få litt bilder og oppskrifter til et enkelt, fullverdig drømmemåltid. Lag det gjerne mitt i uken, så varer drømmen om sommer litt lenger.









































Reketårn
Beregn ca 500 gr reker pr. person.
Til denne stabelen med reker, hadde jeg 1,2 kg. 
Bruk en hvilken som helst bolle eller bøtte du har stående. Stable rekene etter mursteinprinsippet. Lag på lag.
Legg over noe litt tungt for press til slutt. Gjerne bare en tallerken. La stå kaldt før servering før du snur den.

Focaccia
14 dl mel
7 dl vann
25 gr gjær
1 ts salt
4 ss olje

Bland ingrediensene. Deigen kan godt være ganske løs. Denne gangen forhevet jeg direkte i en langpanne med bakepapir. Ha over olje og flaksalt. Tilsett gjerne oliven, rødløk, soltørket tomat og rosmarin eller timian. Men denne gangen laget jeg en helt nøytral variant. Kun med olje og salt.
Stek på midterste rille, 200 grader i 30 minutter.
Avkjøl på rist








































Avocadosalat
Til nesten all sjømat er det fantastisk med avocado synes jeg. 
Til denne salaten brukte jeg kun 2 stk.
Beregn ca. 1 avocado pr. person. Men gjerne mer, for denne salaten pleier å forsvinne.....
1/2 rød løk
1/2 rød chili
1 sitron
1 neve koriander
1 neve dill
salt og pepper
God olivenolje

Kutt avocado i terninger. Finhakk resten av ingrediensene. Ha over olje, og  rikelig med sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Aioli
Beregn 1 eggeplomme pr. person
Dijon sennep
Salt og pepper
Sitronsaft
Litt vann
Hvitløk
Nøytral olje

Pass på at alle ingrediensene er romtemperert. Hvis ikke kan majonesen sprekke. Pisk eggeplommer lett sammen. Ha i sennep og hvitløk og spe i olje i en tynn stråle. Pisk!
Til du har fått ønsket mengde, kan du gjerne tilsette en teskje vann. Kun for å få litt lettere konsistens. Ha i rikelig sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Loddderogn-røre
1 boks lettrømme eller creme fraice
1 ss majones
1 fedd hvitløk
1 neve dill
Sitronsaft eller lime
salt og pepper
Lodderogn

Bland og finhakk ingrediensene. Ha i rikelig med sitronsaft eller lime. Smak til med salt og pepper. Vend forsiktig i ønsket mengde rogn til slutt. La stå kjølig før servering.











































Bruk gjerne en frysepose til rekeskall. Knyt igjen og kast. 

11 kommentarer:

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG nå. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også, http://www.facebook.com/lesernesvg

    SvarSlett
  2. Så utrolig tøft å legge rekene slik, må prøves en gang :)

    SvarSlett
  3. Dette så kjempegodt ut! :) *thumbs up*

    SvarSlett
  4. Så utrolig kult!!
    Det skal jeg jammen meg prøve:-)
    Klem fra størstepia

    SvarSlett
  5. Gøy å høre. Ja, dette bør dere prøve:)

    SvarSlett
  6. Dette så veldig godt ut!!! Hvor mye sennep og hvitløk har du i aiolien per eggeplomme?

    SvarSlett
  7. Til 3 eggeplommer bruker jeg 1,5 god ts sennep. Og 1 fedd hvitløk. Smak deg litt frem. Noen er mer glad i sennep og hvitløk enn andre. Kommer litt an på hvor sterk du vil ha den:)

    SvarSlett
  8. Oj, nå fikk jeg vann i munnen...Den avokadosalaten så jammen deilig ut:D Klem

    SvarSlett
  9. Takk, Maria:) Tror jeg må legge inn et par bestillinger på litt tøy snart;)

    SvarSlett
  10. Oi dette var kjempe artig.. Nå ble jeg sulten. Det skal jeg jaggu lage en dag snaaart :) Fin blogg* Mvh Maria B

    SvarSlett
  11. Hei! Reketårnet ble en suksess som jeg kommer til å gjenta :) det ble lekkert og var lekende lett! Takk for tipset!

    SvarSlett