Fanteduppe

Det er hverdag igjen. Jeg kikker i skap og frys. 
Hva har jeg? Hva kan jeg bruke? Jeg har et stykke bacon, løk og poteter.
Min bestemor laget ofte middag til oss, og hvis vi fikk velge, valgte vi fanteduppe. Noe mer gammeldags skal man lete lenge etter. Og slike ting er morsomt og viktig å ikke la gå i glemmeboka. Serverer man med gulrøtter og et lite dryss gressløk, blir dette ukas hverdags-hit.


ca 4 personer
500 gr bacon
1 gul løk
Salt og pepper
Revet muskat
ca. 1 liter melk
ca 2 ss smør
ca 4 ss mel


Skjær bacon i grove terninger. Kutt løken fint, og surr alt i en stekepanne. Sett til side. Begynn på sausen. Smelt smøret i en gryte. Tilsett mel og spe med melk. Pisk til du har fått en glatt, klumpfri og middels tykk saus. Kok opp opp tilsett litt salt, pepper og revet muskat.
Ha i stekt bacon og løk, samt stekeskyen. La putre til poteter og grønnsaker er klare.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar