Ovnsbakt torsk, balsamicoløk og fyr i peisen






































Ute smelter snøen. Det drypper fra taket. Snart spirer det igjen. Nydelig!
Men inne er det ennå sesong for litt småkjølige kvelder. Da fyres det i peisen, og gjøres klart for gourmet! Enkle smaksbomber som går lynkjapt å lage. Kryp så opp i sofaen og nyt kvelden.

Torsk er en fantastisk anvendelig fisk som er enkel å tilberede. Fisken bakes helt enkelt i ovnen. Her kan man eksperimentere med spendstige smaker, krydder og tilbehør. Lista er lang og jeg lar meg inspirere av masse gode oppskrifter fra andre matbloggere. Prøv ut og lag din egen vri, så blir du helten på kjøkkenet - nok en gang.

Til 2 personer
400 gr torsk i stykker
Havsalt
Salt og pepper

Strø godt med havsalt på fiskestykkene. La ligge i ca 15 minutter. Skyll av saltet. Tørk med kjøkkenpapir, og legg fisken i en ildfast form. Salt og pepper. Midt i ovnen, 15-17 minutter, 150 grader. La hvile i noen minutter under folie.






































Balsamicoløk
1 nett sjalottløk
olje
1 ss sukker
1 dl balsamico
1 dl fiskekraft eller fond
1 ss smør

Surr løken blank i oljen. Tilsett sukker og la smelte. Ha i balsamico. La putre. Tilsett kraften. smak til med mer vann eller sukker. Sausen skal bli søt. Rør smøret inn like før servering.

Chilismør
3 ss smør
1 sjalottløk
2-3 ss soyasaus
litt rød chili
1 ss timian

Smelt smøret. Tilsett de øvrige ingrediensene.

Denne gangen serverte jeg fisken med dette tilbehøret. I tillegg til brekkbønner og et par båter med søtpotet. Bakt i ovnen på 225 grader, 25 minutter.
Topp det hele med en skive sprøstekt spekeskinke. Stekes på lav varme i stekepanne. La renne av på kjøkkenpapir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar