Ruccolapesto

Man blir happy bare av å se denne grønne fargen. Å ha en variant av grønn pesto i kjøleskapet, burde være en lov. Da har man liksom alltid en deilig ingrediens og redning til pasta, fiskemiddagen eller salaten.

Pesto kan man lage av masse forskjellige urter.
Bruk kreativiteten og miks din egen variant. Prøv koriander, bladpersille, mynte, hvitløk og chili. Nydelig til indisk mat. Eller hva med Gressløk, ruccola, dill og sitron? Den redder enhver fiskerett. Husk å tilføye rikelig revet parmesan, god olivenolje og ristede pinjekjerner eller mandelflak.
Men her får du oppskriften min på ruccolapesto:

1 pk ruccola
1 liten pose pinjekjerner
1 klype salt
Saften av en halv lime eller sitron
1-2 hvitløksfedd
1 ss hvitvinseddik (kan sløyfes)
1 håndfull revet parmesan
God olivenolje

Ha alle ingrediensene i en blender. Spe med ojle til ønsket konsistens. Smak til med mer syre og evt. litt sukker.

1 kommentar:

  1. Ka i svarte h....te er det der før no skvip,sa æ til kjærringa da ho lagde denne sørpa. Æ måtte æte i me ordan når æ motvillig hadde den på en nytrokket torsk,som mæ og far min tok utpå grunna med Storhundrevet. Dæven kor godt det smakte!!! Forresten æ læse ikke kvinnfolkblader!!

    Hilsen feskarlars.

    SvarSlett