Har du smakt hjemmelaget is? Ikke? Da har du store ting i vente!
Det er ingen kunst å lage sin egen iskrem. Ikke så lenge du har nok egg og fløte i hus;)
Bland alle ingredienser, og la fryseren gjøre jobben.
8 eggeplommer
150 g sukker
5 dl Kremfløte
1 vaniljestang
Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Helles over i brødformer og frys!
Server denne isen naturell eller tilsett ulike smaker ved å ha i bær, sjokolade osv.
Denne varianten toppet jeg med kokos.
Denne varianten toppet jeg med kokos.
Noen sverger til å koke en sukkerlake med vaniljestangen, sukker og vann. Dette er fint mulig og gjøre her også, men skal du gjøre dette kjapt og greit, er denne varianten like god;)
Lykke til og ha det gøy!
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG.
SvarSlettSer lekkert ut det her! Fulgte linken; så grattis med forsidestoff:)!
SvarSlettNam Nam
WOW!
SvarSlettJEG TROR JEG PRØVER.
SER GANSKE BAR UT.
MEN, ER DET IKKE BEDRE Å KJØPE??????????
JAJA.
Jeg syntes du skulle prøve! Kan ikke sammenlignes;)
SvarSlettJeg elsker hjemmelaget is. Fordelen er at den blir så smakssterk at man spiser mindre også :-)
SvarSlettMå man ikke røre og sånnt i den slik at det ikke dannes slike iskrystaller?
SvarSlettJeg har et dumt spørsmål, men uklarheten min hindrer meg i å lage iskremen, så her er spørsmålet: Skal frøene bare mixes inn i ismixen? Vil det løsne opp? Og skal man bruke vaniljestangen opp i og? Jeg har aldri brukt eller sett en vaniljestang, og har så lyst til å lage is! Tusen takk :)
SvarSlettMarianne
Ja dÆr kom den igjen! Denne isen har æ prøvd å lagd mang en gang,men det går nu lux til hælv... vær gang!!!æ skjønner ikje ka æ gjør galt. Mormora mi hadde forræsten rosina i,æ lika ikje rosina,men ellers va den bra.
SvarSlettMvh.feskarlars.