Lammelår med hvitløk, rosmarin og timian



Lam er høytid. Jul eller påske er selvskreven lammetid for mange.
Har du et steketermometer, er jobben enkel. Hemmeligheten ligger i stekingen.

Termometeret settes på siden, midt i steika. Så kan du enkelt følge med.
Sett ovnen på 60 grader, og stek til kjøttet har en kjernetemp på rundt 50 grader
Øke så ovnen til 80 grader, til kjøttet får en kjernetemp på ca. 55 grader
Øke til 100 grader, til kjernetempen er på 60 grader. Sett på grillen og øke til 180 grader, og kjøttet vil få en god skorpe. 
Når kjøttet oppnår 64 grader taes det ut av ovnen.

La hvile under folie i minimum 25 minutter. Kjøttet vil da stige 6-8 grader. 
Ettervarmen gjør at all kjøttsaft forblir i kjøttet, 
og at låret blir fantastisk saftig og mørt.
Server gjerne med råstekte poteter og de grønnsakene du liker best.
Dette kommer jeg tilbake til senere.
Lykke til:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar