Nanbrød



Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.


2 dl melk
2 ss sukker
25 gr gjær
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olje
3 dl youghurt naturell
ca. 600 gr hvetemel, eller mer


Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær.
La blandingen stå i ca. 15 minutter.
Tilsett det øvrige, bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt
La heve ca. 1 time på et lunt sted.
Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 8-9 minutter, 275 grader. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. 
Pensle med smeltet smør og finhakket hvitløk og frisk koriander. Server.

























































Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar