Lettvint smuldrepai med høstepler


Her kommer en utrolig lettvint og god variant av smuldrepaien. Lager man den på høsten, er den god med epler. Den fungerer også veldig godt med bær også. Prøv deg frem.
2 dl hvetemel
3 dl havregryn
5 ss sukker
150 gr meierismør
1 dl hakkede mandler eller andre nøtter

Bland mel, havregryn, sukker og smelta smør i en bolle. Rør godt. Massen skal være smuldrete.
Dekk en paiform eller små porsjonsformer med halve massen. legg på oppkuttet eple eller bær, og strø resten av massen over.
Pynt gjerne med epleskiver, kaneldryss, hakkede manler/nøtter på toppen.
200 grader, 15-20 minutter.
Serveres rykende varm med vaniljekesam, iskrem eller pisket fløte. Nydelig.


1 kommentar:

  1. Smuldrepai er en av mine favoritter, så denne skal jeg absolutt prøve! Takk for oppskrift:-)

    SvarSlett