Crispy makrell, kremet salat og dillpoteter

Sommeren er på hell. Og det er makrellstimen også. Utover høsten inneholder den noe høyere fettinnhold, så skyndt deg å sikre herremåltidet før den blir for fet.
Makrell er sommerminner. Minner om steikeosen som satt seg i veggene. Fantastisk å grille, steke, sylte eller til sushi. Denne gangen laget jeg klassisk, sprøstekt makrell med kremet salat. På med kjøkkenvifta og nyt.

2 personer
2 stk makrell
Dijon sennep
Frisk dill
2 ss hvetemel
Salt og pepper
Litt revet sitronskall

Rens fisken. Fyll gjerne med hakket dill og sennep. Bland mel, salt, pepper og revet sitronskall, før du vender i fisken. Stekes i godt smør og olje på middels varme i ca. 4 minutter på hver side.

Dillpoteter

4 stk nypoteter
0,5 stk rødløk
1-2 ss Dijon sennep
Finhakket frisk dill og gressløk
Salt og pepper
1 ss godt smør eller olivenolje
Litt sitronsaft

Kutt potetene i båter. Kok møre i lettsaltet vann. Bland finhakket rødløk, urter og øvrige ingredienser sammen med de varme potenene. smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Kremet hjertesalat
Litt hjertesalat eller romanosalat
Sitronsaft
En klype sukker
Ca. 1 dl rømme
Finhakket gressløk

Dressingen holder seg godt på disse kraftige salatbladene. Bland igrediensene og ha i salat. smak til med mer sitron eller sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar