Fersk pasta - en italiensk aften...






















Fersk pasta kan ikke beskrives med ord! Samle venner (eller barna) og en pastamaskin, så er kvelden reddet. Ingen sier man må lage sin egen pasta, men når man først er i gang, vil man merke det er superenkelt.

Mengdeberegningen er lett å huske: 1 egg per 100g mel. Jeg anbefaler å bruke durumhvete. Den gjør deigen smidig og lett å arbeide med.  Denne type hvete er så hard at den blir til fine partikler, semule, når den males. Den er også fin å bruke når man skal lage pizzabunner.

Bland mel, egg og en klype salt. Enten har du alt i en bolle, eller så har du alle ingrediensene rett på benken. Men siden jeg ikke er italiensk, bruker jeg en bolle. Kna deigen smidig å la hvile i ca. 30 minutter under et klede.

Del deigen i like deler, og start med å kjøre gjennom åpning nr.1 på maskinen (den tykkeste åpningen). Her skal man bruke wienerbrød-prinsipp og brette i to for hver gang. Kjør så deigen i de resterende åpningene, og du ender opp med lasagneplater. Legg platene på kjøkkenhåndkle og la tørke i ca. 10 minutter, før du sveiver de ut igjennom tagliatelleskjæret.
Tørke er viktig for at pastaen skal kunne være lett å skjære ut, uten at den kleber.

Kok pastaen i kokende saltet vann. Kun 2 minutter.
Dette er mat som vil lose deg lykkelig gjennom vinteren - LYKKE TIL:)

































1 kommentar: