Jeg tok en spansk en....

Både spise og lage tapas er supersosialt! Men er du alene hjemme med pys, er det også fult mulig å lage deg et herremåltid.

Her kommer et knippe av mine tapas-favoritter for tiden. Og skal du lage buffet, passer disse rettene perfekt:)


Frittata - Spansk potetommelett
ca. 4-5 pers
10 poteter
5 egg
1/2 løk
1/2dl melk
1/2dl olje
Hvitløk

Kutt poteter i syltynne skiver (Lurt å bruke en ostehøvel). Bland egg, melk og olje og ha alt i ei ildfast form, sammen med løk og hvitløk.
Krydre med salt og pepper og evt. litt rosmarin eller timian.
200 grader, 45 minutter
.................................................................................................................................















Lefserull med spansk spekeskinke
Lefser - det beste er hvis du får tak i rektangulære. Da blir jobben litt enklere.
Creme Fraiche med hvitløk og urter
Rødløk
Spekeskinke - I dette tilfellet brukte jeg spansk serrano.

Smør creme fraiche, med tilsatt hvitløk og urter. Finhakk rødløk, og fordel spekeskinken på lefsene.
Rull sammen og kutt i passe biter.
.................................................................................................................................



















Scampi - fritert
Beregn ca. 5 scampi pr. person.

Skrell scampi og tre på spyd. Husk å bløtlegge spydene, så slipper du brann på kjøkkenet!
Dypp scampispydene i tempura. Friter dem gylne og sprø. La de renne av på kjøkkenpapir.
(Eller en gammel Fævennen!...)

Jeg nøyer meg med å kjøpe såkalt tempurarøre på pose og blande med vann. Dette pulveret finner du i kjedebutikker med brukbart utvalg. Supert og alltid ha i skuffen. Frityrstekte grønnsaker er også super-godt.
Server med sweet chili saus.
.................................................................................................................................



















Albondigas - spanske kjøttboller

Jeg liker denne retten litt ekstra spicy. Du velger selv hvor sterk du vil ha den

500 gr. karbonadedeig eller malt lammekjøttdeig
1 egg
2 fedd hvitløk
Muskat
Frisk chili
salt og pepper


Bland alle ingrediensene til kjøttfarsen, og lag små boller, som du steker i ovnen. Når de har fått en fin stekeskorpe, tilsetter du dem i tomatsausen. (som du i mellomtiden har rukket og lage...)


Tomatsaus
1dl olje
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
1/2 chili
1 boks tomater eller 6-8 smakstomater
1 dl hvitvin eller vann
Litt balsamico
sukker
salt
pepper
urter
Surr finhakket løk, hvitløk og chili i oljen. Tilsett tomater. Hvis du skal bruke ferske tomater, rasper du dem enkelt på et rivjern. Ha i resterende krydder og væske.
La koke og smak så til med sukker, salt og pepper.
.................................................................................................................................

Dette er kun noen forslag til hva du kan fylle buffeen med.  Focaccia-brød, guacamole, rømmedressing, oliven, tapenader og en grønn salat er også strålende og ha til.
Her er det bare fantasien som setter grenser:)
Ha en smaksatt helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar