Carbonara - comfort food i Italia!


Comfort food kan defineres som mat som gir noen form eller grad av komfort, følelse av velvære, eller lett tilfredshet. Slike valg av mat kan bestå av enkle og kjente. Rettene kan være varme og mettende, eller utgangspunktet et gledelig eksempel godteri eller desserter. Noen definisjoner antyder at hjemme-tilberedte retter er mest typiske.


Noen ganger trenger man helt enkelt det lille ekstra i hverdagen. Enten et langt bad, en stabel magasiner, eller rett og slett mat som gir deg ukomplisert velvære, når man trenger det som mest. 

Comfort food trenger ikke nødvendigvis være så kjapp å lage, for her er det resultatet som er viktigst. Mange forbinder comfort food med litt syndig mat, men en god salat eller suppe er jo også fantastisk.

Hvis du er kaloriteller, vil du kanskje hoppe lett over denne retten. Men da nekter du deg også en av verdens beste pastaretter.
Og du vil gå glipp av ren nytelse og velvære. Jeg skal for min del drømme meg tilbake til Italia og Roma og passe på at ingen får restene.....
Carbonara
500 gr spagetti
200 gr bacon eller pancetta
4 eggeplommer
1,5 dl kremfløte
150 gr nyrevet parmesan
salt og pepper
smør

Skjære bacon i terninger, og stek i smør til det blir sprøtt. Pisk eggeplommer, fløte og halvparten av parmesan. Krydre med nykvernet pepper og salt.
Kok spagettien. Hell av vannet og tilsett bacon og fløtesausen. Ha i resten av osten.

Hvis du vil gjøre en vri, kan du tilsette litt ekstra revet cheddarost. Italienerne vil rynke på nesa, men smaker likevel fantastisk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar