I Marokko - nyforelsket for en kveld


Er du verken forelsket eller nyforelsket, så blir du det garantert etter å ha vært en stund i Marokko. Det vil si, spist denne retten.
Denne mystiske smaksbomben vil få hjerte ditt til å banke litt fortere!
Når duften av av koriander, mynte og cummin sprer seg i huset, gjør det noe med meg. Tiden står litt stille da. Bare vent, så skal du se!


4 personer

4 stk. Kyllingfilet

Marinade
1 1/2 dl friskpresset sitronsaft
1/2 dl olivenolje
2 ss Lys Sirup og tilsett 1 ts revet ingefær
2 ts Harissa krydderblandning (se oppskrift under)


Bland sammen ingrediensene til marinaden i en tykk plastpose. Legg i kyllingfiletene og knyt igjen posen. Rist. La hvile i kjøleskap i 1 time. Har du ikke 1 time, så er det ingen krise:)
Filetene steker du i stekepanne i ca 2-3 minutter på hver side. ta av platen, ha på lokk og la ettersteke i ca 10-12 minutter. 


............................................................................................................................

Harissa krydderblanding
2 ss chilipulver
2 ss paprikapulver
1 ss malt koriander
1 ss malt spisskummen
1 ss chiliflakes eller 2–3 røde pepperfrukter
1 ss grovmalt svartpepper
1 ss salt
1 ss Brun Farin
5 revne hvitløksbåter
1/2 dl olivenolje
1/2 dl kokende vann

Kjør alle ingrediensene i en mikser eller morter til en grov masse. Hell over i en glasskrukke eller skål og oppbevar den i kjøleskapet.
Passer perfekt til marinering av alle typer kjøtt. Perfekt til grilling!
Denne krydderblandingen blir man fort litt hekta på;)
..............................................................................................................................

Tabbouleh
4 dl svellet, couscos
2 dl  hakket persille
1 krukke frisk mynte, fint hakket

2 dl  hakket koriander
10 perletomater

1 rødløk
1 avokado

Dressing
2 ss friskpresset sitronsaft
4 ss olivenolje

2 ss balsamico
1 ts Brun Farin
1 revet hvitløksbåt
1 ts salt
1/2 ts grovmalt svartpepper

Kok couscos som angitt på pakken. Alltid dobbelt så mye vann som gryn. Bland sammen ingrediensene til dressingen. Legg de øvrige ingrediensene i en bolle og hell over dressingen. La stå kaldt, eller serveres lun.
Agurksalat

2 dl mager naturell yoghurt
3 dl frisk agurk i terninger
1 dl finhakket gul løk
2 ss finhakket, frisk mynte
revet skall av 1 sitron
1 ts Melis


Bland sammen alle ingrediensene. Sett kaldt før servering.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar