Lammecarre


Lam er fest! Og saftigere kjøtt skal du lete lenge etter. Derfor har vi lammefest titt og ofte i vinterhalvåret. I påsken har vi som regel alltid lam. Det er noe spesielt med måten man tilbereder lammekjøtt på denne tiden av året. Lune smaker i lune omgivelser. Det er enda en stund til påske, og jeg har som vanlig tjuvstartet festmåltidet.

Hvis du ikke har laget lammmecarre før, vet jeg av erfaring at det kan virke litt komplisert og mange ingredienser som skal i hus.
Men her er det du som setter grenser for hvor avansert du vil gjøre denne retten.
Jeg kan trøste deg med at dette er lettere enn du tror. 
Og resultatet vil gjøre deg til helt på kjøkkenet - nok en gang:)

Her er min førpremiere på påskefesten:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Beregn hvor mye kjøtt dere trenger.
Jeg spiser ca fire,fem biter....
Begynn med tilbehør, saus og topping. Så har du alt klart, og du kan steke kjøttet tilbakelent;)

Topping
2 dl koriander
2 dl persille
2 dl timian
2 ts dijon sennep
1 chili eller 2ts harrisa krydderblanding, oppskriften finner du HER
2 dl loff, innmaten
2 ss meierismør
2 fedd hvitløk
salt og pepper

Blandingen lager jeg for å få et enda mer saftig resultat og smak til retten.
Finhakk alle ingredienser og kjør sammen med en mikser, til en tykk masse. Her må man bruke litt skjønn, så trenger du mer urter eller spice, så er du sjefen.

Når du har laget ferdig toppingen og tilbehør, skal du frese kjøttet kjapt i en varm panne. Salt og pepper. Pass på at alle sider blir stekt. Dette gjør man for å "lukke" kjøttet, og bevare all kjøttsaft og smak.

Monter toppingen på careen. Stek i ovnen i en ildfast form. 200 grader, ca 15 mminutter
Kjøttet skal bli 60 grader. La hvile i ca 10 minutter.

Tilbehør og saus
jordskokk
pastinakk
sopp
gulrøtter
amandinepoteter
timian
hvitløk
2 ts brunt sukker el. honning
2 ts balsamico
olje
flaksalt

Kutt grønnsakene i rustikke biter. Ha over i en langpanne sammen med potetene(hele), og de øvrige ingrediensene. Bakes i ovnen på 225 grader, 25 minutter.
For at ikke grønnsakene skal bli for kalde når du skal steke kjøttet, setter du brettet nederst i ovnen mens kjøttet steker. Dette er greit å gjøre når grønnsakene har ca. fem minutter igjen av steketiden.

Til saus kan man bruke en ferdig base fra Jacobs utvalgte. De leverer nå fantastiske produkter som er "hjemmelaget". Kraftene er også veldig gode.
Til denne retten testet jeg rødvinsaus som jeg tilsatte frisk timian og resten av stekeskyen fra kjøttet. Fantastisk:)

Når kjøttet er klart for servering skjærer man enkelt mellom hvert bein, og vips så er du klar!

God fornøyelse, ta vare på hverandre og de gode smakene:)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar