Chili con carne - en himmelsk, svett opplevelse!













































En herlig duftende gryte som står og putrer bærer bud om en lat lørdag.....

Noen ganger må jeg bare lage mat til mange, selv om vi bare er to eller tre som skal spise.
Her blir det nok mat til en hel bataljon, men denne chilien blir bare bedre dagen etter, og super og fryse ned.
Den er så god, at du vil trygle om mer, selv om du er stappmett;)

Gjør du et forsøk på å få tak i de riktige chilitypene, blir dette retten du sent vil glemme. Ikke bare fordi den vil ta fyr, men fordi den spesielle røykte Chipotle-chilien vil sette sitt preg på det hele.
Ta en tur på en assortert matvareforetning eller asiabutikk, så har du alt i boks.

3 løk
3 fedd hvitløk
2 kg kjøttdeig
3 ss spisskummen
3 ss chilipulver
1,5 ss paprikapulver
1 ss svartpepper
1 ss salt
1 ts tørket oregano
1 liter hakket tomat på boks
2 flasker øl
3-4 chipotle-chili fra boks eller flytende
1-2 jalapeño
olje

Brun kjøttdeigen, ha i løk og hvitløk. Tilsett de øvrige krydder, og kok videre i 5 minutter. Ha i tomater, øl, chipotle og jalapeño og kok opp. Småkok i 1-2 timer. Smak til med salt og evt. mer chipotle-chili.
Server med bønner, salat og godt brød.
Puh!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar