Kremet tomatsuppe - en hit i hverdagen


Comfort food kan defineres som mat som gir noen form eller grad av komfort, følelse av velvære, eller lett tilfredshet. Slike valg av mat kan bestå av enkle og kjente. Rettene kan være varme og mettende, eller utgangspunktet et gledelig eksempel godteri eller desserter. Noen definisjoner antyder at hjemme-tilberedte retter er mest typiske.

I skrivende stund sitter jeg og ser ut på en regntung sommerkveld. Omringet av nydelige farger og lukter. De er på sitt beste når regnet kommer. 
Og lage en rykende varm suppe, både varmer og smaker ekstra godt på litt småkjølige dager og kvelder. Særlig denne er blitt en hit her i huset. Med ekstra makaroni, selvfølgelig. Ønsker suppen velkommen rett inn i comfort food-arkivet mitt.
1 stk hakket rødløk
1 båt hakket hvitløk
1 ss olivenolje
400 gr godt moden tomat eller tomater fra boks
2 stk hønsebuljongterning
5 dl vann
1 dl matfløte

1-2 ss soltørket tomat
½ ts salt og pepper

1 ss balsamicoeddik

2 ts sukker
Finhakket basilikum eller oregano

Riv de hele tomatene på et rivjern. Prøv å ikke få med så mye av skinnet. Hvis du bruker tomater fra boks, ser du bort i fra dette. Stek finhakket løk og hvitløk og soltorka tomater i olje i en gryte til den blir blank. Ha i tomatene sammen med buljongterninger. Slå på vann, fløte og balsamico smak til med salt, pepper og sukker. En klype salt runder av smaken. Tilsett litt mer væske om suppen blir for tykk. Hvis du bruker tomater fra boks kan det være greit å bruke en stavmikser til å jevne suppen til.
Tilsett gjerne makaroni og skinke mot slutten av koketiden.
Server med godt brød og revet parmesan. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar