T-bone, lam ytre, saltkokte poteter og grillede grønnsaker

Hva er vel bedre enn friske grønnsaker rett fra torvet, nypoteter, varmt i lufta og en mann som ler når han griller. Her har jeg komponert er liten grillmeny. Har du flere typer kjøtt, bruker du enkelt og greit et enkelt tilbehør som er godt til alle kjøtttypene. 
Som for eksempel grillede grønnsaker, saltkokte poteter og aioli. Mer trenger du ikke for et vellykket grillmåltid.


T-bone
Det som er så genialt med en T-bone, er at man får det beste fra dyret i et og samme kjøttstykket. Indrefilet og ytrefilet.
Mariner kjøttet eller ha kun salt og pepper på.
Grilles på middels varme i 2-3 minutter. Kommer an på tykkelsen.


Lam ytre
Beregn 200-250 gram kjøtt per person
Svi av kjøttet på sterk varme. Stek videre på indirekte varme. Dvs. skru av gassen på den ene siden og flytt kjøttet til motsatt side. Her er det utrolig greit med et steketermometer. La kjøttet bli 55 grader. La hvile i 10 minutter under folie.


Klikk på lenkene under så får du oppskriftene.


Grillede grønnsaker
Saltkokte poteter
Aioli 


Kopper og kar er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.

Oljer, balsamico og krydder er fra Oliviers&Co. En nydelig butikk spesialisert på ekte olivenolje. Her får man alt fra ferske oliven, tapenader, ferskt olivenbrød og førsteklasses olivenoljer. Butikken er endelig å finne i Kristiansand, Kristian IV`s gate 15. Butikken tilbyr temakvelder for vennegjenger og kolleger. Ta turen for mer info.

Kjøtt er fra Slakter Jens Eide, Lillesandher kan du drømme deg bort i en fantastisk ferskvaredisk. Gourmetpølser, grillmat og ostedisk, er bare et lite utvalg av hva de har å tilby. Butikken er kåret for Norges beste chili og ostepølser. Ta turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar