Suppe for kropp og sjel

Dagens gjesteblogger er Fru Steen!

Fru Steen tegner tusjtegninger. Barn med blyge blikk danser så lett ut av pennetuppen. Noen med blomster i håret og andre med snedige planer om verdensherredømme.
Se, lag og smak denne fantastiske retten, folkens:)


Følg henne på Facebook og hjemmesiden www.frusteen.no


I min familie elsker vi suppe. Vi syntes suppe er vidunderlig enten det er til hverdags eller det er fest. Ingenting er som å samle familie og venner rundt bordet en vinterdag til en stor gryte suppe, hjemmebakt brød og noe godt å drikke til.

Denne oppskriften er løselig basert på en suppe vi fikk servert hos noen venner som driver en liten restaurant på den Emilia-Romanske landsbygda i Italia. Den ble da servert med usaltet brød og en lett og frisk rødvin, mens snakken gikk høyt og fort og helt over hodet på oss nordboere. Dette er min variant av herligheten, og smaker fortreffelig også på våre breddegrader.
Denne oppskriften er sjenerøs på porsjonen siden bønner og linser metter godt. Derfor er det ofte rester som gjør seg veldig godt som turmat i termos.

Til fire personer, men lages like lett til 10, 20 eller 13 dl blandede bønner, linser og erter. Ta det man har tilgjengelig. Bløtlegges natten over og kokes møre.
2 gulrøtter
3 stilker stangselleri
2 gule løk
En passe stor terning sellerirot
1/2 squash
1/2 aubergin
Nok hvitløk
3 laubærblad.
2 dl rødvin
Ca 5 dl kraft
2-3 ss tomatpuré
2 dl pasta

Kutt grønsaker i terninger i ønsket størrelse.
Surr det i 1/2 dl olivenolje i en stor gryte. Gjerne jerngryte. Når det er blankt og fint, hell på et par dl rødvin og kok inn.
Deretter har man i ca 5 dl kraft, hjemmelaget eller kjøpt. Jeg foretrekker hjemmelaget som jeg ofte koker i store mengder og fryser ned for travle dager. Kok så lenge du har tid til. Et par timer gjør at smakene virkelig får satt seg. Mot slutten av koketiden har man i bønnene og pasta etter ønske. Smak til med salt og pepper, fisk ut laubærbladene og server med ferskt brød, mengder av parmasan og friske urter.
Man kan bruke hermetiske bønner og linser. Da har man en deilig hverdagssuppe for travle 
dager. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar