Entrecote med søtpotet-frites











































For mange er "lørdagsbiffen" en selvfølge. Jeg er forsåvidt enig i det, men med visse modifikasjoner. Brokkoli, fløtepoteter og bernaisepulver-pose-saus, skal man ha respekt for, men nå er det vel nok!  Prøv noe nytt. Få frem de ekte smakene, og bli helten på kjøkkenet - den kvelden.


Jeg vil ha biffen "Black and blue". Et uttrykk kokker i New York bruker for hvordan man vil ha biffen stekt. God stekeskorpe på utsiden og nesten rå inni.  Og er kjøttet godt marmorert, blir smaken og mørheten fantastisk:)

Denne gangen har jeg benyttet meg av søtpoteter. Fantastisk søte og gode. Supert å bake i ovnen eller mose med litt smør, fløte, salt og pepper.


Her er min vri på "lørdagsbiffen":
Her beregner du selv mengde etter behov.


Entrecote
Rødløk
Paprika
Aubergin
Pastinakk
Perletomater
Friske urter, timian, gressløk, bladpersille.
Hvitløk
Søtpotet

Her er potetene klare for fritering. Og nei, det er ikke gulrøtter;)












































Kutt grønnsaker og hvitløk i grove biter. Blandes i ei ildfast form med friske urter, olje, salt og pepper. Grilles i ovnen på 225 grader, 20 minutter. Her må man bruke litt skjønn.

Potetene kuttes i like staver, som fritteres. La renne av på papir, eller en avis....gjerne lokal;)
Saltes og serves med det samme.

Stek biffen på høy varme i ca. 2 minutter på hver side. Kommer litt an på tykkelsen.
Salt og pepper. Legg til side for hvile.

Når du har stekt kjøttet i pannen er det alltid mye gode kjøttrester igjen. Ved å koke ut disse restene har du grunnlaget for en god saus. Dette er en enkel saus med mye smak. Hvis du også har en skvett rødvin,  blir det ekstra godt.

Vil du ha en tjukkere saus, ha i litt mel. (Bland 1 ts hvetemel med 2 ss vann og bland dette i sausen, kok opp.) Tilsett gjerne mer krydder, urter, finhakket løk og oksekraft. Prøv deg frem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar