Brenneslesuppe - det spirer og gror












































Bli venn med ugresset, og du vil få en super matopplevelse. 
Min mor har laget brenneslesuppe og brenneslepesto i noen år nå, så nå var det dags for å dele denne oppskriften med dere. 
Det er viktig at man plukker nyskuddene av brenneslene. Har du på deg hansker, er jobben enkel.
Ha de gøy og nyt hagens uendelige muligheter.

1 l  vann
1/4 l  brennesle, toppskudd
2  poteter
1  buljongterning av grønnsaker eller kyllingbuljong
1/2 Boks matfløte
malt muskat
Flaksalt
Pepper

Skrell poteter og kutt i biter.
Kok alt i ei gryte til potetene er møre. Mos med en hurtigmikser eller stavmikser.

Smak til med muskat og flaksalt.
Server med godt brød, kokt egg og gjerne litt krutonger.


4 kommentarer:

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

    SvarSlett
  2. Faktisk så finnes brennesle som te og det er svært populært. Det er da litt rart at brennelse blir sett på som noe stygt, når mange helsefriker ser på det som fint. Man kan ifølge "gamle" bøker også burke det som omslag på sår.
    Så brennesle er noe bra for mange. :-) Fint at du kommer med dette. Vi trenger absolutt å få befolkningen til å se de fine i brennesleplanten.

    SvarSlett
  3. har du noen oppskrifter basert på tistler eller? hagen renner over, så jeg hadde ikke trengt å kjøpe mer mat i år... ;)

    SvarSlett
  4. Brennesle inneholder mer jern enn spinat og er også rik på A og C vitamin. Så her må vi bli flinkere til å bruke det naturen har å by på:)

    SvarSlett