Ta maten med på tur






















Å spise ute  i det fri er fantastisk. Det blir litt dreis på smakene når sansene er på topp. Nå som våren er her, byr været på at vi drar oftere på tur, eller bare spiser ute i hagen midt i ukedagene. Gjør det enkelt. Og lag gjerne noe klart kvelden i forveien om du har tid. 

Denne gangen har jeg laget fiskeformer med enkle grønnsaker og fiskerester fra frysen. Planlegg og se hva du har liggende.

Torsk eller annen hvit fisk
Salma laks
Rødløk
Hvitløk
Brokkoli
Vårløk
Poteter
Rømme eller creme fraiche
Salt, pepper
Sitronpepper eller fiskekrydder
Frisk sitron
Olje eller smør

Kutt grønnsaker i biter. Det kan være lurt å kutte potetene i tynne skiver, så er alt ferdig like fort som fisken. Derfor bruker jeg ikke gulrot her. Den tar en del lengre tid på å bli mør. 
Legg på rause fiskestykker, og topp det hele med rømme, krydder, sitron, olje eller en klatt smør.

Grilles i ca. 10-15 minutter. Her bruker jeg en alu-form med lokk, men folie gjør samme nytten. Bare vær nøye med at ikke den lekker.

Server med det samme. Nyt hverdagen som den er bare med litt ekstra godt på glørne;)







1 kommentar:

  1. namnam :) Vi har ofte bålmiddager - hele året. Det er så fantastisk :)

    SvarSlett