Bruschetta - drømmen om Italia











































Sånn rett før man skal ha en lang sommerferie, fri fra jobb, varme kvelder, og måkeskrik. Da er det lov å drømme seg litt bort. Øve seg litt.  Reiser man til Italia, får man bruschetta på hvert eneste gatehjørne. Veldig ekte, rene smaker. Kun tomat, basilikum og olivenolje. Og smaker himmelsk. Og jeg blir aldri lei.

Sammensetningen av tomat, basilikum og rødløk, får deg fort litt bort fra hverdagens tidsklemme. Ganske kjapt, faktisk. Dette er perfekt sommermat, eller til buffeeten, snack til vin eller som en liten kveldsrett. Min variant har jeg toppet med litt langtidsmodnet spekeskinke, parmesan, god olivenolje med sitron og balsamico. I tillegg har jeg brukt ramsløk. En viltvoksende plante ved kysten. Smaker nesten som hvitløk, og er fantastisk!

Prøv selv, og på et øyeblikk er du i Italia:)

Gode tomater, gjerne plomme eller smakstomat
Basilikum
Rødløk
Salt og pepper
Ramsløk
Olivenolje
Godt brød. Gjerne olivenbrød

Finhakk ingrediensene. Smak til med olje, salt og pepper.
Hvis dere skal være mange kan det være lurt å lage opp en stor bolle med tomatfyllet, så er det bare å servere brødet ved siden av.

Server med sitron olje og balsamico og godt brød som du rister i pannen eller en brødrister like før servering.

 





3 kommentarer:

  1. Fint bilde!

    For å få riktig uttale (brosketta) må du ha med en H - det skrives altså "bruschetta".

    SvarSlett
  2. Ja, det er helt sant. Godt noen passer på her;)

    SvarSlett
  3. Jeg elsker bruschetta - særlig når jeg kan bruke tomater fra egen hage! Lekre bilder!

    SvarSlett