Hvitvinsblåskjell med chili og koriander







































Dette er mat som hører vår og sommer til. Hverfall for meg. Kjøp rikelig med skjell, for de har lett for å forsvinne fort. Server blåskjellsuppen med focaccia, aioli og iskald hvitvin.

Berregn ca. 1 nett med skjell på 2 personer.
Fløte
Frisk chili
Sitron
2 dl hvitvin
Koriander
Salt og pepper
1/2 rødløk
1 fedd hvitløk

Vask og skyll skjellene. Kast de som er åpne og ikke lukker seg når du banker på.
Finhakk resten av ingrediensene, så du har alt klart. Ha i olje i ei stor gryte. Ha i løk, chili og hvitløk. Surr blanke. Ha i blåskjell, urter, saften av 1 sitron, hvitvin og nok fløte. Men ikke så mye at den dekker alle skjellene.
Ha på lokk og la trekke i ca 10 minutter, til alle skjell er åpnet.

Server alt i dype tallerkner og nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar