Vårens blomkålsuppe - lenge leve!






































Den norske blomkålen er på vei! Trenger jeg å si mer?
Nyt suppen med sprø baconterninger, godt brød og gjerne litt pesto. Her får man et fullverdig, himmelsk hverdagslig måltid som passer for store og små.

ca. 4 personer. Dobler du, får du kveldsmat også...
1 liter vann
1 blomkål
Mel til jevning
Salt og pepper
1 buljongterning grønnsaks
Smør
Muskatt
Bacon


Kok opp 1 liter vann med buljong og blomkålhodet. Lag et kryss i stilken, så går prosessen litt fortere. Kok nesten ferdig. Blomkålen skal ha litt motstand. Ha kun blomkålen over på en tallerken.

Nå har du en buljongbase. Lag en meljevning, ved å ha mel og litt vann i en shaker eller et glass. Pass på så du ikke får klumper. Spe under omrøring til passe konsistens. Kok opp og smak til med salt, pepper og revet muskattnøtt. Ha i blomkålen og en klatt med godt smør. La suppen putre, (mens du dekker bordet eller bretter siste haugen med tøy....)

Server med sprøstekte baconterninger og godt brød. Gjerne med pesto. Det kaller jeg vårmat:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar