Pavlova - la festen begynne!Kaken som er oppkalt etter Anna Pavlova (1881-1931) var sin tids største russiske ballerina. Hun er blitt ekstra legendarisk fordi hun turnerte kloden rundt til strøk der ingen hadde opplevd ballett tidligere, med et ensemble som hun selv var leder av. 

Mange mener kaken har sin opprinnelse i New Zealand. Resten av historien vet ikke jeg, men en ting er sikkert, jeg vet veldig godt hvordan kaken lages, og ikke minst; spises! 

Den kan lages som én stor kake eller i mindre porsjonskaker. Konseptet er omtrent som pikekyss, altså marengs. Den perfekte marengsen for meg skal ha en sprø overflate med myk og seig kjerne som smelter på tunga. 
Lag gjerne bunnen dagen i forveien. Holder seg fint på kjøkkenbenken natten over
Toppes med pisket krem, vaniljekrem og sesongens bær. 
La festen begynne!

4 eggehviter
1/2 ts salt
250 gr sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik

Ha hvitene i en ren bolle og pisk stive.
Tilsett salt og sukker. Vend inn siktet maizena og eddik.

Fordel blandingen på bakepapir, og stek i ca 1 time, 160 grader. Hvis kaken blir fort veldig mørk, setter du en stekeplate overst i ovnen.
La bunnen avkjøle i ovnen med åpen dør.


Serviset er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.2 kommentarer:

  1. Herregud den kaken der er så GOD. Lagde den i miniformat i går til bursdagen i dag :) Den ble en stor suksess kan man si :)

    -Karina

    SvarSlett
  2. Ja, ikke mange kakene som slår denne;)

    SvarSlett