Sommerens grillmat del 1 - Biffsnurrer
I noen dager fremover kommer det forslag på sommerens grillmat, tilbehør, tips og lure triks. Du trenger selvfølgelig ikke lage alle disse rettene på en og samme kveld, for alle klarer seg fint som en enkeltstående rett. Kanskje du får inspirasjon til å lage din egen lille vri?
Poenget er gode smaker og gode minner.

Biffsnurrer
Ytrefilet av okse eller svin
Fetaost eller smøreost
Oliventapenade
Urter
Chili
Hvitløk
Salt og pepper
Smør


Få slakteren til å skjære kjøttet klart for deg. Operasjonen er veldig enkel, så prøv gjerne selv. Poenget er at kjøttstykket skal bli til en firkantet leiv.

Bruk iskaldt meierismør, som du skjærer i tynne skiver med en ostehøvel. Legg smøret over kjøttleiven. Finhakk og bland alle ingrediensene til fyllet. Her har jeg ikke noen mengdeberegning, så bruk litt skjønn her etter eget ønske. Fordel alt fyllet utover leiven og rull forsiktig sammen.

Noen bruker spekeskinke eller bacon rundt slike ruller, men det har en tendens til å brenne seg før resten av kjøttet er ferdig....
For å låse rullen, stikker du så i trespyd med 2 cm mellomrom. Nå kan man enkelt og greit skjære snurrene, og de er klare for grillen.

Grilles i 2 minutter på hver side. Litt etter hvordan man liker kjøttet.


Boller, tallerkner og ildfast form (EVA SOLO) er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.

Oliventapenden er fra Oliviers&Co. En nydelig butikk spesialisert på ekte olivenolje. Her får man alt fra ferske oliven, tapenader, ferskt olivenbrød og førsteklasses olivenoljer. Butikken er endelig å finne i Kristiansand. Butikken tilbyr temakvelder for vennegjenger og kolleger. Ta turen for mer info.

Kjøttet er fra Slakter Jens Eide, Lillesand. her kan du drømme deg bort i en fantastisk ferskvaredisk. Gourmetpølser, grillmat og ostedisk, er bare et lite utvalg av hva de har å tilby. Butikken er kåret for Norges beste chili og ostepølser. Ta turen, eller besøk hjemmesiden.

1 kommentar:

  1. Her var det mye herlig inspirasjon til sommerens grillmat

    SvarSlett