Kremet fiskesuppe med blaude konsonanterMin mormor er ekte sørlending. Oppvokst med rægefiskere og krabbeteiner. Jeg har alltid blitt fortalt at når man lager skikkelig fiskesuppe skal man ha i syv slag fisk. Det sier jo seg selv at den fiskesuppa har vi smakt kun noen få ganger...Men i hverdagen hadde man kun tynn fiskesuppe uten fisk ved siden av torskemiddagen.

Nå til dags lager man fiskesuppe med mye godt i. Jeg er ikke så nøye med de syv slagene. Da tror jeg at jeg måtte hatt fri fra jobb for å få tak i all den fisken.

En ordentlig god fiskesuppe tar ikke lenger tid å lage enn om man skulle ty til halvfabrikata og vanne den ut med fløte eller vin. Bortkastet tid er det, og smaken blir ikke i nærheten den samme. Har du en skvett fløte, gulrøtter, løk, blåskjell, laks og noen reker eller krepsehaler, er du klar for en festmiddag.
Man trenger ikke så mye mer enn det. Har du stående litt hvitvin er jo det bare en bonus:)

6 dl fiskekraft (fond eller kraft)
1,5 dl hvitvin
2,5 dl kremfløte
1-2 gulrøtter
1/2 rødløk
Purre
Hvitløk
1 frisk chili
1/2 sitron
Salt og pepper
Dill
Laks i terninger (beregn 100 gram pr. person)
Krepsehaler eller reker
Blåskjell

Ha fiskekraft, vin og fløte i en kjele og varm opp mot kokepunktet. Har du ikke vin, tilsetter du mer kraft og fløte. 

Kutt gulrot og purre i julienne. Tynne fyrstikk-staver. Jeg bruker et juliennejern. Fantastisk redskap som gjør det superenkelt, og man er ferdig på et blunk. Unværlig på kjøkkenet.
Finhakk resten av ingrediensene.

Tilsett grønnsakene og kok i 5 minutter. Hvis suppen virker for tynn, kan du spe med litt maizena til passe konsistens. Ha tilslutt i fisk, blåskjell og reker eller krepsehalerHa på lokk. Trekk gryten av platen og la trekke i ytterlige 5 minutters tid med en klatt smør på toppen. 
Like før servering har du over saften av 1/2 sitron. Salt og pepper. Smak til.

Serverer du suppen rykende varm med ferskt olivenbrød, aioli og et glass iskald hvitvin, vil tiden stå litt stille. Det lover jeg deg!Boller, tallerkner, juliennejern og voksduk er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.

Olivenbrødet er fra Oliviers&Co. En nydelig butikk spesialisert på ekte olivenolje. Her får man alt fra ferske oliven, tapenader, ferskt olivenbrød og førsteklasses olivenoljer. Butikken er endelig å finne i Kristiansand. Butikken tilbyr temakvelder for vennegjenger og kolleger. Ta turen for mer info.4 kommentarer:

 1. Hei! Denne ser fantastisk god ut! Tenker å lage den til en bursdagsfeiring på tirsdag. Hvor mange personer er oppskriften bergnet til?

  Takker ellers for en kjempeflott blogg - fine bilder og god layout :)

  SvarSlett
 2. Heisan. Jeg pleier å beregne suppen til 4 personer. Lykke til:)

  SvarSlett
 3. Hei, det ble velykket :-) Kjempegod suppe!

  SvarSlett
 4. Hei Trine. Så bra at det ble velykket. Fortsett å følge:)

  SvarSlett