"Ta et strå og træ dom på..." - grillspyd
Grillspyd er rett og slett et must på grillen. Ha på poteter, kjøtt og grønnsaker. Så slipper du så mye tilbehør. Lag en god rømmedressing, guacamole eller kanskje en salsa, så er måltidet komplett. 

Mat og forberedelser handler om planlegging. Skriv lister over gjøremål, innkjøp og ukens middager, så slipper du å innom butikken hver eneste dag. Og hva er vel mer kjedelig enn å være ferdig med middagen når klokka nærmer seg barne-tv. Du sparer altså tid og penger.
Lag grillspydene kvelden i forveien, så er det kun å grille dem når du kommer hjem fra jobb. Vips!, så har du resten av ettermiddagen fremfor deg:)

Grillspyd med svineplomme og annanas
Marinade/krydderblanding
Frisk chili
Hvitløk
Friske urter, (eks. persille, gressløk, koriander)
Olivenolje
Sitronsaft
Østersaus eller litt soyasaus
Salt og pepper

Skjær kjøttet i store biter eller terninger. Lag marinaden/krydderblandingen.
Finhakk og bland alle ingrediensene. Marinaden trenger ikke være så rennende. Bare pass på at det dekker kjøttet fint. 

Hva du vil ha på er selvfølgelig valgfritt, men denne varianten har kun svinekjøtt, annanas, sjalottløk og paprika.Grillspyd med lam og mynteolje
Marinade/kryddeblanding
Frisk chili
Hvitløk
Koriander, mynte, timian
Olivenolje
Salt og pepper

Hvis man skal ha på amandinepoteter, kan det være lurt å koke dem i ca. 5 minutter. Da garanterer du at de er ferdige på samme tid som resten av kjøttet på spydet.
Ha på poteter, lam, løk og paprika. Rett før servering har du over rikelig med mynteolje. Fantastisk!Grillspyd med scampi og chorizo
Marinade/kryddeblanding
Chiliolje og urtesalt

Skrell scampi, og ha over chilioljen og urtesalt. La trekke mens du kutter chorizo. Her kan du også ha på løk eller mer grønnsaker. Ha over sitronsaft like før servering.

Barnespyd med pølse og landbrød
Brød, landbrød, loff
Grillpølse, ostepølse eller krydderpølser
Små tomater
Olivenolje

Dette er faktisk et spyd som forsvinner like fort som de med spicy kjøtt. Her kan du variere og avansere med forskjellige gourmetpølser og godt brød.
Sprinkle over god olivenolje over brødterningene og grill. Supergodt.


Oljer og urtesalt er fra Oliviers&Co. En nydelig butikk spesialisert på ekte olivenolje. Her får man alt fra ferske oliven, tapenader, ferskt olivenbrød og førsteklasses olivenoljer. Butikken er endelig å finne i Kristiansand. Butikken tilbyr temakvelder for vennegjenger og kolleger. Ta turen for mer info.

Kjøtt og pølser er fra Slakter Jens Eide, Lillesandher kan du drømme deg bort i en fantastisk ferskvaredisk. Gourmetpølser, grillmat og ostedisk, er bare et lite utvalg av hva de har å tilby. Butikken er kåret for Norges beste chili og ostepølser. Ta turen, eller besøk hjemmesiden.

7 kommentarer:

 1. Hei, Magne fra VG Nett her. Jeg har lagt innlegget ditt som anbefaling på Lesernes VG helgespesial. Det kan være jeg poster det på Facebook-siden også: http://www.facebook.com/lesernesvg

  SvarSlett
 2. Og du skal få oss til å tro at de rå potetene blir stekte nok på samme tid som kjøttet er ferdig?

  Tørt og brent kjøtt blir det nok da ja...

  SvarSlett
 3. står jo at potetene bør kokes i 5 minutter før du legger de på grillen da..

  SvarSlett
 4. Heisan. Med Amandinepoteter er man ganske safe. De blir mye fortere ferdig enn vanlige store poteter. Hvis man er litt i tvil, koker man potetene i ca 5 minutter på forhånd.
  Enkelt og greit:)

  SvarSlett
 5. Tror ikke at jeg hadde tatt bryderiet med å koke potetene først. Ta alle poteter på et spyd og legg de inn først ca 5 min før midt på grillen, ikke under varmekilden, så koker de istendfor og grilles. Rett før spydene er ferdig legg potetene ut i varmen, grill de litt.

  SvarSlett
 6. Her var det mye godt! Men hur lenge ska lammekjøttet grilles? Bruker man det i en gryterett ska det ju trekke ganske lenge????

  SvarSlett
 7. Lammekjøttet trenger ikke mer enn 4-5 minutter på grillen. Når kjøttet er så mørt trenger ikke steketiden være lenge. Men det er jo veldig smak og behag. Bruk lam ytre eller plomme/flatbiff. Lykke til:)
  Tone, SpisDrikkLev

  SvarSlett