Tom Yum - ta knekken på basillene!


Vinteren er kommet for fullt. Vinden uler rundt vinduer, og man kjenner kulda krype inn over dørstokken. På med ullsokker, store skjerf og varmt i koppen. Rykende varm og sterk Thai suppe. En av mine absolutte favorittsupper. Tom Yum. Tar knekken på kulda og innkommende forkjølelser.
For å gi suppa et ekstra løft, kan man tilsette nudler og eller scampi. Da metter den litt ekstra også.
Tom yum-suppa skal nemlig smake salt, surt og sterkt. Så smak deg fram med limesaft og fish sauce
(Nam Pla) 

2 kyllingfilet
1 rødløk
3 vårløk
1 Pak choy kål
100 gr bambusskudd
1 boks vannkastanjer
1 dl olje
1 lime
1 boks kokosmelk
1 chili
1 ss fersk ingefær
2 fedd hvitløk
1 stk sitrongress
1 neve koriander
1 ss fish sauce
1 ts sesamolje
ca. 5 dl kyllingkraft

Kutt kylling og grønnsaker i strimler. Finhakk, ingefær, chili og hvitløk. Ha sitrongress snittet i grove biter. Disse kan være greit å ta ut av suppen før servering. Konsistensen er treaktig.
Fres grønnsaker og kylling i en stor gryte med oljen. 
Tilsett kokosmelken og spe med kraften til passe konsistens. Ha i lime, sesamolje og fish sauce. La putre i ca 15 min.
Server med nudler, scampi og rikelig frisk koriander.

4 kommentarer:

  1. FANTASTISKE bilder!! Gleder meg til fortsettelsen...
    Klem

    SvarSlett
  2. Høres ut som gode smaker sammen!! Jeg spiser ikke kjøtt/kylling, men kan kanskje bruke denne oppskriften med fisk også??

    SvarSlett
  3. Denne her tror jeg sannelig jeg må prøve... ;) Hørtes veldig god ut ja!
    Fine bilder!

    Kathrine

    SvarSlett