En Minestrone til hverdags


Tirsdag er hverken det ene eller det andre. Onsdag er litt nærmere helgen. Men tirsdag? Kjøleskapet er sånn passe tømt etter helgen, og man er kanskje litt tom for middagstips. 
Jeg er litt fan av å bruke det jeg har i kjøleskapet når jeg lager middag. Mangler jeg en ingrediens, ja, så dropper jeg den eller erstatter den med noe annet. Så hva er vel mer enkelt å lage enn suppe? Denne suppen metter og er sup(p)er og varme opp i morgen;) 

ca. 4 pers.
400gr pølse, kjøttdeig eller kylling ( jeg hadde tilfeldigvis pølse....)
1 løk
1/2 squash
3 poteter
1 gulrot
4 vårløk eller litt purre
1 liter grønnsakskraft eller kjøttkraft
1 boks hakkede tomater
1 boks brune bønner
1dl pasta
Litt chili
hvitløk
Salt og pepper

Brun kjøttet i en kasserolle med løk, hvitløk og chili. Tilsett grønnsakene og resten av ingrediensene.
Kok suppen på lav varme i drøye 30 minutter. Får den stå å putre opp i mot 45 minutter, gir det best smak og fylde.
Smak til med salt og pepper og kanskje litt sukker.
Server suppen med brød og topp med parmesan og pesto om du har det.
Og vips, så har du en supergod suppe som både store og små vil elske - selv på en tirsdag;)

1 kommentar: