Okei, så innrømmer jeg det! Steik er gammeldags. Faktisk like gammeldags som tradisjonell karamellpudding, frikasè, skuffekake, ripssaft, eller tilslørte bondepiker. For å nevne noen.
Disse rettene har sjel og trengs i det daglige liv. Gi de en sjanse! Gjør de om til dine egne, og vips, så har du din egen tradisjon og ta vare på.
Jeg skriver ofte om retter som skal gå så himla fort å lage. Brems ned litt på farten i helgen, og lag noe som man må vente litt på...
Og resultatet: gode minner:)
4 pers.
1 kg surret svinelår
2 gulrøtter
1/2 purre eller vårløk
1/2 løk
Salt og pepper
Margbein (For veldig spesielt interesserte!) Brukes i hovedsak for å koke kraft. Hadde noen ekstra liggende....Og gir ekstra god kraft som du kan bruke i sausen.
Termometeret settes på siden, midt i steika. Så kan du enkelt følge med.
Sett ovnen på 60 grader, og stek til kjøttet har en kjernetemp på rundt 50 grader.
Øke så ovnen til 80 grader, til kjøttet får en kjernetemp på ca. 55 grader.
Øke til 100 grader, til kjernetempen er på 60 grader. Sett på grillen og øke til 180 grader, og kjøttet vil få en god skorpe.
Når kjøttet oppnår 68 grader taes det ut av ovnen.
Denne måten og steke på er ganske lik på ulike typer kjøtt. Også lammelår. Men da er den endelige kjernetempen noe lavere.
La steiken hvile under folie, mens du klargjør tilbehøret.
Med denne varianten laget jeg ovnsbakte grønnsaker. 25 minutter, 225 grader.
Gulrøtter
Brokkoli
Rødløk
Pastinakk
Salt og pepper
Litt balsamico
Olje
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar