Sommerpai - løfter ukedagene og ei tidsklemme...











































Pai lages som regel med mørdeig. Men denne varianten har jeg laget med grovbaktstmel. Resultatet blir magert, sprøtt og mettende. Her har jeg tatt litt av hva jeg hadde i kjøleskapet. Så uansett hva jeg har, har jeg en liten regel om at det alltid skal være 3 egg og 3 dl fløte eller melk i eggestanden. (hvertfall i en stor paiform...)


Denne er super å lage på formiddagen eller kvelden før.
Like god kald som varm og grei å varme for store og små.
Server gjerne med salat eller bare noen friske asparges med sennepsaus 
(sausen finner du HER)

Bunnen:
1,25 dl vann
1 egg
1+1 ss olje
ca. 4 dl grovbakstmel
1 ts gjær
1/4 ts salt


Bland alle ingrediensene, og ha over 1 ss olje. Sett til side, til du er ferdig med fyllet.
Kjevle deigen til en passe stor leiv som du trykker ut i paiformen. En vanlig springform kan også brukes. Prikkes med en gaffel før den forstekes på 225 grader, 6-8 minutter, nederste rille.


Fyll:
1/2 squash
1/2 rød paprika
2 vårløk
Salami-rester
1 fedd hvitløk
Soltørket tomat
Salt og pepper
2 ts indisk karri
3 egg
3 dl fløte eller melk


Kutt grønnsaker og salami og stek gylne. Krydre og smak til.
Fordel blandingen utover paibunnen. Ha over blandet egg og fløte.
Toppes med rikelig parmesan eller den osten du har for hånden.
Stekes på 200 grader, 40-45 minutter, nederste rille.






2 kommentarer:

  1. Da var det ut å handle inn paiform! ;O)

    SvarSlett
  2. takk, har ikke tenkt på gjær i paideig :) men grovbakst har jeg tenkt mye på takk :)

    SvarSlett