Endelig! Jeg har funnet oppskriften! Den er fantastisk enkel å lage, og super å fryse.
3 ss margarin
7 dl skummet melk
50 gr gjær
2 ss sukker
1 1/2 ts salt
ca 1-1,2 kg hvetemel
Smelt smør og ha i melka. Fingevarmt. Rør ut gjæren. Hvis du bruker tørrgjær, haes den bare rett i melet. Da kan godt væsken tåle over 37 grader også.
Tilsett sukker og salt, og begynn å spe med melet. Deigen bør slippe bakebollen før man er ferdig. Så jeg tipper man bruker rundt 10-12 dl mel. Prøv deg litt frem.
Sett til heving på et lunt sted i rundt 30-40 minutter. Dobbel størrelse.
Del deigen i 2 like leiver og form til runde brød. Etterhev på benken i rundt 20 minutter. Lag små snitt, før du steker dem på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl på rist under klede, og gled deg til neste måltid:)
Tekstiler er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.
Oppskriften er sikkert fin, og jeg kan sikkert finne hvor mange grader et annet sted. Men, det hadde vært fint for oss som ikke baker gjærbakst hver dag å vite hvor mange grader den skal stekes på ;)
SvarSlettKjempegod loff!!! Steikte den på nederste rille, 200 grader i 40.min.
SvarSlettKjempegod loff!!! Steikte den på nederste rille, 200 grader i 40.min.
SvarSlettKjempegod loff!!! Steikte den på nederste rille, 200 grader i 40.min.
SvarSlettHei - du oppgir 1-1,2 kg mel i oppskriften, men på slutten skriver du 10-12 dl. Regner med at det første er riktig?
SvarSlett