Loff






































Endelig! Jeg har funnet oppskriften! Den er fantastisk enkel å lage, og super å fryse. 

3 ss margarin
7 dl skummet melk
50 gr gjær
2 ss sukker
1 1/2 ts salt
ca 1-1,2 kg hvetemel

Smelt smør og ha i melka. Fingevarmt. Rør ut gjæren. Hvis du bruker tørrgjær, haes den bare rett i melet. Da kan godt væsken tåle over 37 grader også. 
Tilsett sukker og salt, og begynn å spe med melet. Deigen bør slippe bakebollen før man er ferdig. Så jeg tipper man bruker rundt 10-12 dl mel. Prøv deg litt frem.

Sett til heving på et lunt sted i rundt 30-40 minutter. Dobbel størrelse. 
Del deigen i 2 like leiver og form til runde brød. Etterhev på benken i rundt 20 minutter. Lag små snitt, før du steker dem på nederste rille i ca. 40 minutter.
Avkjøl på rist under klede, og gled deg til neste måltid:)




















Tekstiler er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)
Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.

5 kommentarer:

  1. Oppskriften er sikkert fin, og jeg kan sikkert finne hvor mange grader et annet sted. Men, det hadde vært fint for oss som ikke baker gjærbakst hver dag å vite hvor mange grader den skal stekes på ;)

    SvarSlett
  2. Kjempegod loff!!! Steikte den på nederste rille, 200 grader i 40.min.

    SvarSlett
  3. Kjempegod loff!!! Steikte den på nederste rille, 200 grader i 40.min.

    SvarSlett
  4. Kjempegod loff!!! Steikte den på nederste rille, 200 grader i 40.min.

    SvarSlett
  5. Hei - du oppgir 1-1,2 kg mel i oppskriften, men på slutten skriver du 10-12 dl. Regner med at det første er riktig?

    SvarSlett