Svinemedaljong med rotmos - klar ferdig gå!









































Som mål for denne måneden, har jeg bestemt meg for å tømme frysen. Der ligger det litt av hvert som jeg ikke visste jeg hadde. Indrefilet av svin! Sikkert ligget der siden i sommer...

Det er faktisk mulig! Midt i uka. Null stress og lite oppvask:) Blir like overrasket og glad hver gang jeg tester ut svinemedaljong. Det går himla fort å lage!
Jubelen sto i taket  både hos 2-åring og 30-åring, da jeg serverte denne retten med kremet rotmos;)
Prøv selv!

1 stk svinemedaljong(indrefilet)
1 rødløk
1/2 paprika
sopp
Krydder
Balsamico

Rotmos:
5 poteter
2 gulrøtter
2 bunter blomkål
Litt pastinakk
1 dl fløte
1 ss smør
salt og pepper

Lurt å få grønnsakene til mosen på kok først, slik at du lager kjøttet ferdig i mellomtiden.

Kutt grønnsakene i biter, og kok møre. Mos og tilsett, fløte, smør, salt og pepper.
Ikke ha salt i kokevannet. Da blir stappa seig...

Fres rødløk, paprika, sopp og litt krydder, lett i pannen. Ha over i ei ildfast form.
Stek kjøttet kjapt på alle sider. Krydre med salt og pepper. Gjerne rosmarin eller timian. Og har du litt balsamico, sprinkler du litt over kjøttet. Legg kjøttet over grønnsakene.
Etterstekes i ovnen på ca. 180 grader i 20 minutter.
Jeg brukte et termometer. Og kjøttet skal ha en kjernetemperatur på rundt 60 grader. Svinekjøtt skal kun være litt rosa. IKKE blodig.

Server kjøttet i gode skiver, med mos og grønnsaker.
Kun stekesky er nok for denne retten.

Enjoy:)





3 kommentarer:

  1. Rotmos, eller prinsessemos,(som vi kaller det for å få 2-åringen til å spise ) er bare en HIT!! Dette så nydelig ut..IGJEN! ;o)

    SvarSlett
  2. Hvor på grisen kommer medaljongen fra?

    SvarSlett
  3. Medaljong er opprinnelig "hode" på indrefileen, men vi bruker hele fileen;)

    SvarSlett