Indisk aften - magisk


Nå som høsten er på vei, trekker vi mer og mer innendørs. Frem med pledd og ullsokker. Lammegryter, rødvin og stearinlys. Samle venner eller pys til indisk aften. La duftene av koriander, hvitløk og garam masala bre seg i huset. Det blir en kveld med magi!




Kylling eller lammespyd - 2-4 spyd pr. person
2 stk kyllingfilet
2 dl yougurt
1/2 løk
1 ss ingefær
1 ts tørket chili
1 ts kanel
1 ts cumin
1 ts kardemomme
1 ts nellik
salt og pepper
2 ss sitronsaft
1 ts gurkemeie eller safran

Bland alt krydder i en morter. Hvis du kun bruker malt krydder, slipper du det, og kan ha alt i en bolle sammen med grovhakket løk og yougurt. Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin, og kjør til en glattt røre.
Kutt kyllingfilet i 4 strimler av hver filet. Ha over i en pose eller bolle sammen med marinaden. La stå kaldt i ca. 4 timer. Eller så lang tid du har til rådighet.

Tre kyllingkjøttet på ferdig bløtlagte spyd, og grill i ca. 3-4 minutter. Eller stekeovnen, 225 grader 7-8 minutter. Bruk skjønn her.
Anrett med rikelig frisk koriander.











Indisk scmapi på spyd
1 kg scampi
6 ss olje
1 ts sennepsfrø
4 fedd hvitløk
2 stk frisk chili
salt og pepper
1 ts safran eller gurkemeie
1 sitron
2 ss hakket koriander
1 ss indisk currykrydder - madrass

Bland alle de tørre ingrediensene. Ha over scampi, og rør inn sitronsaft og olivenolje. la stå kaldt i minimum 4 timer. Eller så lenge du vil.

Fres lett i stekepanna eller på grillen. Maks 1 minutt. Server straks.


Nan med hvitløk og koriander
2 dl melk
2 ss sukker
25 gr gjær
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olje
3 dl youghurt naturell
ca. 600 gr hvetemel, eller mer

Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær.
La blandingen stå i ca. 15 minutter.
Tilsett det øvrige, bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt
La heve ca. 1 time på et lunt sted.
Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 8-9 minutter, 275 grader. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. 
Pensle med smeltet smør og finhakket hvitløk og frisk koriander. Server.



Tikka Masala - ca. 4 personer
3 ss olje
2 løk i ringer
2 1/2 cm frisk ingefær
2 fedd hvitløk
6 kardemommekapsler eller 2 ts malt
2 ts garam masala
2 ts koriander
1 ts tørket chili
3 dl fløte
4 ss varmt vann
2 ss tomatpure
1/2 ts sukker
1/2 ts salt

Fres løk og hvitløk blankt i oljen. Tilsett alle tørre krydder, pluss ingefær. Rør om til det begynner å dufte. Ha i tomatpure. La surre litt til. Da forsvinner litt av den rå smaken fra tomatpureen. Tilsett så i alle de resterende ingrediensene.
Skru ned temperaturen, og la stå å putre minimum 30 minutter
Server med ris, nanbrød, asiatisk salat og rikelig frisk koriander


































Kopper og kar, og den fantastiske urtehakken(NigellaLawson) er fra Hansen&co. En enestående, fantastisk butikk som byr på det beste innen kjøkkenutstyr, interiør, kopper og kar. Her finner du de kjente designmerkene samt puter, håndklær og sengetøy fra Lexington. Vipp-bøtter, GreenGate og NigellaLawson i fleng. Her kan man drømme seg bort, mens man skriver ønskeliste til bryllupet eller til helgen;)Butikken er å finne i Markens gate, Kristinansand.

6 kommentarer:

  1. Må jo ha vært en herlig aften...så fantastisk godt ut:)...

    SvarSlett
  2. hei, i dag fant jeg den flotte bloggen din, så fin den er. her var det jo så mange fine tips. ser jo bare så koselig ut ved bordet med putene på gulvet også. Legger deg til i min bloggroll jeg, for her var det mye tips å hente. Hilsner fra Wilhelmines blogg

    SvarSlett
  3. Tusen takk alle sammen:) Det er så lite som skal til for å lage en kveld litt mer spesiell og minnerik. Man trenger selvfølgelig ikke så mange retter. Anbefales:)

    SvarSlett
  4. Har lyst å prøve oppskriften på Tikka Masala.
    Lurer på om det skal være kylling i den:)

    SvarSlett
  5. Hei SOL. Ja, det skal selvfølgelig stå kylling i oppskriften. Godt du følger med:)
    Enten bruker jeg en strimlet hel grillet kylling som jeg har i mot slutten, eller kyllingfilet som jeg steker først i terninger. Masse lykke til:)

    SvarSlett